Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Українці голодують і мусять вистоювати черги по безкоштовні обіди

В анонімних телеграм-каналах, де поширюють проросійську риторику, зʼявилися повідомлення, де можна знайти фото, зроблене в Харкові. На ньому зображена черга по безкоштовні обіди. Пропагандисти стверджують: Харків охоплений голодом, а їжі на всіх не вистачить. 

Хоч ситуація і не є такою гарною, як за мирних часів, подібні повідомлення навмисно її драматизують. Ба більше, навіть якщо є люди, що страждають від проблеми голоду, її спричинила саме агресія Росії. 

Пропагандисти постійно намагаються перебільшувати масштаб проблем в Україні, щоб показати нездатність української влади впоратися з кризовою ситуацією. У такий спосіб вони хочуть перекласти відповідальність з агресора на жертву агресії та схилити її до поступок. Мовляв, українці розуміють, що «київський режим» ні на що не спроможний, тому треба припинити їхні страждання та закінчити війну на російських умовах. Однак проблеми з постачанням їжі, підвищення рівня інфляції, нижчі врожаї є наслідками російської війни проти України, і саме Росія має нести за це відповідальність. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись