Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Імам Великої паризької мечеті подякував Україні за зброю для ХАМАСу

Прокремлівські телеграм-канали поширюють інформацію про те, що імам Великої паризької мечеті нібито подякував Україні за зброю для ХАМАСу для нападу на Ізраїль. Про це буцімто з’явилася стаття у французькому виданні RFI, на яку посилається агітпроп та наводить начебто скриншоти з неї. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру протидії дезінформації. На ресурсах французького видання RFI немає статті з подібним змістом. Україна не перепродає зброю від західних партнерів бойовикам ХАМАСу.

Російський агітпроп системно просуває наратив про те, що Україна перепродає зброю, яку їй надає Захід. У такий спосіб російські пропагандисти прагнуть дискредитувати Україну та зменшити підтримку західних партнерів. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що Україна продає зброю ХАМАСу.

Автор: Олександра Котенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись