Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Німецьке видання Titanic опублікувало обкладинку з Зеленським та заголовком «Цього разу цукерок для всіх не вистачить»

Російські інформаційні ресурси, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють обкладинку нібито німецького сатиричного видання Titanic, на якій зображені Президент України та люди в масках Зеленського, із заголовком «Цього разу цукерок для всіх не вистачить» як натяком на те, що увага всього світу прикута до Ізраїлю, а не до війни в Україні. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру протидії дезінформації. Вони встановили, що насправді випуску журналу Titanic з такою обкладинкою не існує. На сайті видання можна знайти останній випуск за жовтень під номером 10 з іншою обкладинкою. На обкладинці, яку поширює агітпроп, вказаний номер 11, сам журнал виходить раз на місяць, отож це ще одне підтвердження, що це фейк.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються просувати меседж про те, що Захід втомився від війни в Україні й зменшив підтримку, менше постачатиме зброї. Усе це, аби посіяти паніку серед українців. Раніше ми спростовували фейк про те, що французький журнал Charlie Hebdo присвятив обкладинку руху ХАМАС.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись