Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Імам Великої паризької мечеті подякував Україні за зброю для ХАМАСу

Прокремлівські телеграм-канали поширюють інформацію про те, що імам Великої паризької мечеті нібито подякував Україні за зброю для ХАМАСу для нападу на Ізраїль. Про це буцімто з’явилася стаття у французькому виданні RFI, на яку посилається агітпроп та наводить начебто скриншоти з неї. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру протидії дезінформації. На ресурсах французького видання RFI немає статті з подібним змістом. Україна не перепродає зброю від західних партнерів бойовикам ХАМАСу.

Російський агітпроп системно просуває наратив про те, що Україна перепродає зброю, яку їй надає Захід. У такий спосіб російські пропагандисти прагнуть дискредитувати Україну та зменшити підтримку західних партнерів. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що Україна продає зброю ХАМАСу.

Author: Олександра Котенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join