Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росіяни ширять інформацію про комп’ютерну гру «Отряд 22: ZOV» за мотивами війни в Україні

У Центрі протидії дезінформації повідомляють, що російські програмісти спільно з Міноборони Росії розробляють цю гру. Творці гри стверджують, що вони додаватимуть «освітні елементи», моделюючи гру на основі військових кампаній в Україні. 

«Автори обіцяють реалістичну тактику й різноманітні місії, зокрема, оборонні операції у різноманітних ландшафтах, які залежать від навиків зведення й укріплення позицій бійців загону». 

І перед тим як творці гри розпочали створення самого продукту, як ідеться у пропагандистських медіа, вони консультувалися з «учасниками вторгнення» в Україні.

Пропаганда трапляється всюди, й необхідно аналізувати, який контент ми споживаємо. Навіть у розважливому тоні Росія здатна заполонити розум своїм порядком денним. Адже, на перший погляд, щось неоковирне чи смішне допомагає країні-агресорці розсіяти увагу, зменшуючи пильність. Це загалом знижує спротив російській пропаганді. Відповідно у такий спосіб через відеоігри люди можуть, цього не підозрюючи, поглинати те, що Росія поширює на телебаченні, в анонімних телеграм-каналах і на інших платформах.

Читайте ще: Поринь у віртуальний світ і повернися «ватником»: як Росія поширює свою пропаганду через відеоігри

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись