Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Росіяни ширять інформацію про комп’ютерну гру «Отряд 22: ZOV» за мотивами війни в Україні

У Центрі протидії дезінформації повідомляють, що російські програмісти спільно з Міноборони Росії розробляють цю гру. Творці гри стверджують, що вони додаватимуть «освітні елементи», моделюючи гру на основі військових кампаній в Україні. 

«Автори обіцяють реалістичну тактику й різноманітні місії, зокрема, оборонні операції у різноманітних ландшафтах, які залежать від навиків зведення й укріплення позицій бійців загону». 

І перед тим як творці гри розпочали створення самого продукту, як ідеться у пропагандистських медіа, вони консультувалися з «учасниками вторгнення» в Україні.

Пропаганда трапляється всюди, й необхідно аналізувати, який контент ми споживаємо. Навіть у розважливому тоні Росія здатна заполонити розум своїм порядком денним. Адже, на перший погляд, щось неоковирне чи смішне допомагає країні-агресорці розсіяти увагу, зменшуючи пильність. Це загалом знижує спротив російській пропаганді. Відповідно у такий спосіб через відеоігри люди можуть, цього не підозрюючи, поглинати те, що Росія поширює на телебаченні, в анонімних телеграм-каналах і на інших платформах.

Читайте ще: Поринь у віртуальний світ і повернися «ватником»: як Росія поширює свою пропаганду через відеоігри

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join