Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росіяни поширюють інформацію, що ракетний удар по Костянтинівці завдали нібито українські військові

6 вересня 2023 року російські військові завдали ракетного удару по ринку в місті Костянтинівка Донецької області. Внаслідок атаки росіян загинуло 16 осіб, ще 28 травмовано, проте кількість жертв може змінюватися. Про це повідомив Володимир Зеленський на офіційній сторінці в телеграмі.

Російські пропагандисти та прокремлівські телеграм-канали звинувачують Україну в обстрілі середмістя Костянтинівки. Нібито під час роботи ППО ракета полетіла незапланованою траєкторією або ж збила щось у небі, що впало на ринок. Агітпроп застосовує тактику віддзеркалення та перекладає відповідальність на жертву за злочини росіян. Після удару по будинку в Дніпрі 14 січня 2023 року російські пропагандисти також намагалися відбілити росіян та звинувачували у трагедії українських військових. 

За фактом обстрілу з боку російських військ прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись