Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Росія поки не застосовувала касетні боєприпаси, проте може переглянути це рішення

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу повідомив, що «Росія з гуманітарних міркувань не застосовує касетні боєприпаси, але може переглянути це рішення». Це — фейк.

Росія неодноразово обстрілювала касетними боєприпасами територію України. 25 лютого 2022 року міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch повідомляла, що удар по лікарні у Вугледарі було здійснено російською балістичною ракетою 9M79, випущеною комплексом «Точка-У». Наприкінці березня 2022 року голова ради з прав людини ООН Мішель Бачалет заявила, що касетні боєприпаси Росія на той момент застосувала 24 рази. 8 квітня 2022 року росіяни завдали удару по Краматорському вокзалу «Точкою-У». Тоді загинуло 58 цивільних осіб та було поранено близько 100 осіб.

Російський агітпроп намагається перекласти відповідальність за злочини росіян на Україну. Мовляв, Україна провокує Росію, і та вимушена давати відповідь. Раніше ми спростовували схожий фейк про те, що Путін заявив, нібито Росія не обстрілювала касетними боєприпасами Україну.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись