Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В Україні можуть замінити військове керівництво на чолі з Валерієм Залужним

В американському виданні Newsweek поширили інформацію про те, що в Україні нібито розглядають можливість «заміни військового керівництва України на чолі з Валерієм Залужним». Видання посилається на джерела, близькі до українського уряду. Анонім стверджує, що це буцімто через «розбіжності в українському керівництві щодо стратегії наступу». Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру протидії дезінформації. Міністерство оборони України зробило заяву, що це вкид, а між військовим та політичним керівництвом України існує прямий зв'язок.

Подібні фейки поширюються для того, аби підірвати довіру до влади та підживити наратив про те, що у військово-політичному керівництві України нібито існують конфлікти. Раніше ми спростовували фейк про Валерія Залужного, який буцімто вважає, що контрнаступ України «перетворився на клоунаду».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись