Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Посольства країн ЄС розпочали термінову евакуацію з Києва

Таку інформацію поширили російські пропагандисти. Нібито усі вони передислокуються до Польщі. Це не відповідає дійсності.

Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен повідомила, що під час обстрілів перебувала в укритті спільно з сотнями киян.

«Із сотнями киян в укритті. Мене вражає спокій, який панує тут, поки Росія обстрілює дитячі майданчики в центрі Києва. #StandWithUkraine», – поділилася вона у твіттері.

За словами амбасадорки США в Україні Бріджіт Брінк, американські дипломати, які працюють у посольстві США у Києві, перебувають у безпеці після чергової хвилі російських ударів по цивільних об'єктах України.

«Вдячна всім, хто зреагував та працює заради нашої безпеки. Моє серце розривається від болю за тих, хто постраждав у Києві та по всій Україні», – написала Бріджіт Брін у твіттері.

Також у Києві перебуває посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

«Влучання по центру міста Києва. Персонал посольства в порядку. Мої думки зараз із пораненими. Величезна вдячність українцям, які першими реагують», – поділилася амбасадорка.

Російська пропаганда зумисне саме сьогодні, після масових ракетних обстрілів поширила фейк про евакуацію посольств, щоб акцентувати небезпечне для життя становище по всій Україні. У такий спосіб пропагандисти намагаються якомога більше українців загнати у стан стресу та тривоги.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись