Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Спільно з ракетними ударами по містах України розпочався наступ з Білорусі та по всій лінії фронту

Таку інформацію сьогодні, 10 жовтня, після масових ракетних ударів по українських містах активно поширюють російські пропагандисти. У повідомленнях йдеться про те, що крім ударів російськими ракетами по "інфраструктурних та воєнних об'єктах", російські військові мають успіхи й по всій лінії фронту, йдучи у повторний наступ.

Зокрема, у таких повідомленнях йдеться і про наступ із Білорусі. Однак це — неправда. Українська влада та командування Збройних Сил заперечують інформацію про наступ із Білорусі та щодо просування російських військ по лінії фронту.

Як пише Суспільне, українське керівництво не має жодних даних на підтвердження того, що Росія планує організувати новий наступ з території сусідньої Білорусі попри заяви білоруського керівника Олександра Лукашенка про створення спільного з Росією військового підрозділу.

"Лукашенко продовжує продавати РФ останні крихти суверенітету. Заява про розміщення російського контингенту в Білорусі під надуманими приводами — формалізація окупації", — сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. За його словами, Україна оцінює ризики й готова до будь-яких загроз.

Однак пропагандистам вигідно стверджувати те, що Росія має успіхи всюди: не лише "повертає Україну до середньовіччя", обстрілюючи ТЕЦ, а й має успіхи на полі бою. У такий спосіб пропагандисти прагнуть посіяти паніку й залякати українців.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись