Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Російські ракети влучили у Верховну Раду та СБУ

Таку інформацію поширили відомі російські пропагандисти. На їхню думку, на вулиці Володимирській у Києві розташовані офіси Служби безпеки України та Президента України, а також Верховна Рада України. Нібито саме туди влучили російські ракети.

Пропагандисти сплутали купол Київського міського будинку учителя з куполом Верховної Ради, яка насправді розташована в іншому місці.

Пропагандистам вигідно поширювати тези про те, що вони потрапили у ціль – у приміщення органів державної влади, щоб залякати українців, мовляв, зробили державу недієздатною.

Насправді російські терористи воюють проти мирних мешканців та української культури. У Києві на вулиці Володимирській російські ракети пошкодили університет імені Тараса Шевченка, музей Ханенків, музей Шевченка, дитячий майданчик у парку Шевченка та житлові будинки у центрі столиці. Всі органи влади працюють і тримають зв'язок із громадянами України.

Щоб не піддаватися паніці, слід слухати поради державних органів та довіряти інформації лише з перевірених джерел.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись