Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Посольства країн ЄС розпочали термінову евакуацію з Києва

Таку інформацію поширили російські пропагандисти. Нібито усі вони передислокуються до Польщі. Це не відповідає дійсності.

Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен повідомила, що під час обстрілів перебувала в укритті спільно з сотнями киян.

«Із сотнями киян в укритті. Мене вражає спокій, який панує тут, поки Росія обстрілює дитячі майданчики в центрі Києва. #StandWithUkraine», – поділилася вона у твіттері.

За словами амбасадорки США в Україні Бріджіт Брінк, американські дипломати, які працюють у посольстві США у Києві, перебувають у безпеці після чергової хвилі російських ударів по цивільних об'єктах України.

«Вдячна всім, хто зреагував та працює заради нашої безпеки. Моє серце розривається від болю за тих, хто постраждав у Києві та по всій Україні», – написала Бріджіт Брін у твіттері.

Також у Києві перебуває посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

«Влучання по центру міста Києва. Персонал посольства в порядку. Мої думки зараз із пораненими. Величезна вдячність українцям, які першими реагують», – поділилася амбасадорка.

Російська пропаганда зумисне саме сьогодні, після масових ракетних обстрілів поширила фейк про евакуацію посольств, щоб акцентувати небезпечне для життя становище по всій Україні. У такий спосіб пропагандисти намагаються якомога більше українців загнати у стан стресу та тривоги.  

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join