Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк . Конгресмен США Пол Массаро сказав, що Росія має бути знищена.

Російські ЗМІ та прокремлівські телеграм-канали поширили інформацію, що буцімто «конгресмен США» Пол Массаро нібито написав у Twitter, що «Росія має бути знищена». Цей фейк почали використовувати російські так звані «експерти» для маніпуляцій, на кшталт «політики США виношували плани "розчленувати" Росію» за допомогою "тубільного режиму" в Києві та екстремістів усередині країни» або «свій допис конгресмен опублікував під час нещадного обстрілу Донецька виплеканими США українськими націоналістами».

Як пише StopFake, Пол Массаро не є членом Конгресу США, він обіймає посаду старшого політичного радника по боротьбі з корупцією та санкціям у Гельсінській комісії США. Також він не говорив про «знищення Росії» — суть його допису спотворила російська пропаганда. Насправді Twitter він пояснив свою позицію щодо політики, якої Захід повинен дотримуватися у відносинах з Росією: «Перемога України — єдиний шлях уникнути затяжного конфлікту. Росія має бути принижена. Вона має зрозуміти, що не може нападати на своїх сусідів».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись