Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція ЗСУ відмовляються воювати зброєю, наданою Заходом.

Російські ЗМІ поширили інформацію, що українські військові буцімто відмовляються воювати зброєю, наданою західними партнерами. Цю тезу поширюють з посиланням на статтю CNN. У матеріалі CNN дійсно є абзац, у якому йдеться, що «деякі підрозділи (ЗСУ) вважають за краще використовувати комерційні дрони, оснащені вибуховими речовинами», замість американських Switchblade. Тобто вже з цієї цитати стає зрозуміло, що не йдеться про масову відмову ЗСУ від усієї західної зброї, а російська пропаганда перекрутила матеріал CNN. Це підтверджує й інша цитата з матеріалу: «У деяких випадках, за словами одного з джерел, знайомих з американською розвідкою, Україна просто вирішує не використовувати незнайомі західні системи».

Центр протидії дезінформації каже, що таким чином Росія намагається зірвати постачання зброї та техніки від союзників України. «З початком війни українських військових відправляють до країн Європи, де вони вчаться поводитись зі зброєю західного зразка. Тому з кожним днем навпаки росте ефективність використання наданої Україні зброї, — сказали в Центрі. — Інформаційні атаки (Росії) посилились у зв'язку з сьогоднішнім з'їздом міністрів оборони в Рамштайні, де буде оголошено про нові партії постачання техніки».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись