Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Голограму Зеленського створило НАТО, аби використовувати її замість справжньої людини

Представниця російського МЗС Марія Захарова  побачила новину тримісячної давнини про те, що голограма президента Зеленського «відвідала» конференцію Viva Tech  в Парижі. І написала про те, що «глупий Зеленський не зрозумів, що натовці зробили його цифрову мумію, яку будуть показувати замість живого президента України, коли вирішають позбавитися від нього». Марія Захарова відома своїми дивними заявами, але зараз перевершила сама себе. Голографічну трансляцію зробили не натовці, а чотири компанії Talesmith, Garden Studios, Evercoast и ARHT Media, розташовані в Європі та США, які спеціалізуються на цифрових технологіях. Зеленський за допомогою цієї трансляції звертався  до представників техногігантів, аби вони підтримали Україну та допомогли їх в цифровій трансформації.

Цей фейк – частина великого пропагандистського наративу про те, що Україна – несамостійна держава, яка знаходиться під зовнішнім керуванням, а Зеленський «маріонетка Заходу». Тепер Захарова написала, що він не маріонетка, а «аватар». Ці повідомлення потрібні пропагандистам, аби переконати власне населення у тому, що Росія воює не з Україною, а з Заходом. Останнім часом пропаганді доводиться просувати ці та подібні меседжі та вигадувати фейки на цю тему особливо активно – оскільки вони не можуть допустити, аби їхня аудиторія замислилася, чи не програє «наддержава» війну невеликий сусідній країні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись