Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Французька студія випустила мультсеріал про Зеленського та Бахмут

Анонімні телеграм-канали, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють четверту серію мультсеріалу «Ukraine Inc.» про Володимира Зеленського, яку нібито створила французька анімаційна студія. Російські пропагандисти пишуть, що для українського президента «Бахмут — кривавий сон» і що «він пожертвував цілою армією своїх солдатів-пішаків і навіть не пощадив головнокомандувача Залужного». Це — фейк.

Як зазначають фахівці Центру протидії дезінформації, цей мультсеріал є продовженням інформаційно-психологічної операції ворога. Раніше вони повідомляли, що знайти згадки про французьку студію неможливо, а серії поширюють пропагандистські медіа, тож із цього випливає висновок, що серіал створили росіяни самі.

Висміюючи у мультсеріалі військове керівництво України, російські пропагандисти намагаються його дискредитувати, посіяти зневіру серед українців та послабити підтримку західних партнерів. Раніше «Детектор медіа» розповідав про першу серію мультсеріалу «Ukraine Inc.», у якій ідеться про те, що Зеленський на запит Заходу запускає «воєнну м’ясорубку» — виряджає українців на смерть, та серію, в якій президент намагається втекти з грошима партнерів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись