Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Французька студія випустила мультсеріал про Зеленського та Бахмут

Анонімні телеграм-канали, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють четверту серію мультсеріалу «Ukraine Inc.» про Володимира Зеленського, яку нібито створила французька анімаційна студія. Російські пропагандисти пишуть, що для українського президента «Бахмут — кривавий сон» і що «він пожертвував цілою армією своїх солдатів-пішаків і навіть не пощадив головнокомандувача Залужного». Це — фейк.

Як зазначають фахівці Центру протидії дезінформації, цей мультсеріал є продовженням інформаційно-психологічної операції ворога. Раніше вони повідомляли, що знайти згадки про французьку студію неможливо, а серії поширюють пропагандистські медіа, тож із цього випливає висновок, що серіал створили росіяни самі.

Висміюючи у мультсеріалі військове керівництво України, російські пропагандисти намагаються його дискредитувати, посіяти зневіру серед українців та послабити підтримку західних партнерів. Раніше «Детектор медіа» розповідав про першу серію мультсеріалу «Ukraine Inc.», у якій ідеться про те, що Зеленський на запит Заходу запускає «воєнну м’ясорубку» — виряджає українців на смерть, та серію, в якій президент намагається втекти з грошима партнерів.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join