Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Допомога Україні з боку НАТО тільки озлоблює Росію

Прокремлівські ресурси з посиланням на ексвійськового армії США Дугласа Макгрегора поширюють інформацію, що західна військова допомога Україні жодним чином не впливає на ситуацію у війні, а тільки нібито вбиває цивільне населення. 

Насправді ж західна зброя демонструє високу ефективність в руках Сил оборони України у відсічі збройної агресії Росії. Зокрема, після відновлення постачання зброї й отримання дозволу на застосування її по території РФ на Харківщині вдалося зупинити наступальний потенціал окупантів. Про це пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. Крім того, надані партнерами системи ППО успішно відбивають терористичні ракетні та дронові атаки РФ. 

Сам Дуглас Макгрегор, на якого посилаються пропагандисти, у 2014 році виправдовував анексію Криму та окупацію Донбасу. А після початку повномасштабного вторгнення він пророкував швидку поразку України, що промовисто свідчить не лише про його погляди, а й про якість його «експертизи». 

• Читайте також: Генсек НАТО нібито назвав українських військових «гарматним м’ясом» (фейк)

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись