Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Атаки України по військових об’єктах в Криму нібито не мають сенсу

Російські пропагандистські ресурси, посилаючись на статтю Стівена Браєна в Asia Times, стверджують, що українські удари по Криму не мають фактичної мети, проте з посиленням цих атак можна очікувати, що Росія жорстко відповість на це обстрілом Харкова, Одеси або Києва. 

Однак для початку варто звернути увагу на автора статті Стівена Браєна. Він регулярно відзначається «відмиванням» російських наративів про необхідність встановлення миру на російських умовах, «демілітаризації» тощо. Також Браєн публікував чимало проросійських матеріалів у соцмережі Substack, звідки їх і брало Asia Times.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП пишуть, що тимчасово окупований півострів – важливий логістичний, командний центр і місце зосередження російських окупаційних сил, авіації та флоту, які атакують Україну. Українські удари по цих об’єктах завдають суттєвої шкоди, зменшують тиск на Сили оборони України, виснажують російську армію та зберігають життя цивільних. 

А просування на Заході наративів про нібито «невигідність атак на ворожі об’єкти Криму» та «ескалацію» має на меті посіяти в міжнародній громадській думці сумніви в необхідності зберігати та нарощувати підтримку Сил оборони. Раніше ми вже спростовували інформацію з іншої статті Стівена Браєна в Asia Times про те, що Франція нібито прийняла офіційне рішення відправити свої війська в Україну.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись