Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк ЗСУ нібито завдали ракетного удару по Кривому Рогу

Прокремлівські ЗМІ поширюють інформацію, що українські військові буцімто завдали удару по житловому будинку в Кривому Розі, щоб спровокувати чергову «трагедію». 

Однак насправді такі цинічні фейки російська пропаганда створює після майже кожного російського обстрілу по Україні, повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. 

12 червня 2024 року саме Росія завдала терористичного удару ракетою «Іскандер-М» по житловому кварталу Кривого Рогу, внаслідок чого загинули дев'ять людей. Станом на ранок 14 червня кількість поранених збільшилась до 37 людей, із них 5 дітей. Крім того, внаслідок російського терористичного удару в місті пошкоджено 41 багатоквартирний будинок, гімназію та два училища.

Керівник Ради оборони міста Олександр Вілкул у своєму телеграм-каналі повідомив, що в місті 14 червня оголошено днем жалоби за загиблими. Раніше ми спростовували інформацію, що ЗСУ нібито займають дитсадки й лікарні на Харківщині та готуються затопити Харків.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись