Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція . Байден і Зеленський увійдуть в історію, як президенти, які влаштували голодомор на планеті.

Спікер Державної думи Росії В'ячеслав Володін вкотре розкритикував антиросійські санкції та заявив, що наслідком може стати голодомор у багатьох країнах. На його думку, президентам України та США Володимиру Зеленському та Джозефу Байдену слід усвідомити наслідки того, що відбувається в Україні, інакше вони можуть увійти в історію як президенти, які влаштували на планеті голодомор. Бо ж у багатьох областях України не проведено у повному обсязі весняно-польові роботи, Євросоюз заборонив постачання російських та білоруських добрив, а введені проти Росії санкції вдарили насамперед по країнах, чкі і так мали проблеми з продовольством, і спровокували зростання цін на зерно в усіх країнах, зокрема в Європі.

І, звісно, Росія тут ні до чого. Це не вона розпочала війну проти України, не вона заблокувала українські порти, через що у сховищах залишилося понад 20 мільйонів тонн зерна, не президент Росії Володимир Путін готовий деблокувати українські порти для експорту продовольства, якщо Захід зніме санкції проти Росії. Лідери багатьох країн не раз заявляли, що Росія уже увійшла в історію, як країна, через яку 400 мільйонів людей на планеті не можуть отримати зерно від українських фермерів. Саме стількох людей до війни годувала Україна. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись