Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк «Бойовики нацбатальйонів» готують у Сумах провокацію із застосуванням отруйних речовин

Начебто таку інформацію міністерство оборони Росії отримало від полонених українських військових. У повідомленні використали стандартний набір російської пропаганди: «неонацисти» планують обстріляти прикордонну територію Росії з житлового району міста та спровокувати удар у відповідь, після чого підірвати ємності з хімічно небезпечними речовинами. Для фото- та відеозйомки в Сумах знаходяться журналісти іноземних інформагентств. Ну і, звісно, ціль – звинуватити російських військових нібито у застосуванні хімічної зброї та ударах по цивільних, яких не евакуюють, а залишили у місті для «максимального резонансу».

Подібні нісенітні росіяни вкидають у медіа-простір із метою або залякати людей у регіоні, де анонсують провокацію, або самі планують здійснити військовий злочин і намагаються будь-що зняти з себе відповідальність.

У Службі безпеки України нагадують, що саме російські військові регулярно обстрілюють мирні українські міста, вбивають цивільних, використовують їх як «живий щит», ґвалтують жінок на окупованих територіях України і на прикордонній з Україною території Росії, вивозять дітей до «фільтраційних таборів», катують чоловіків.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись