Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Северодонецьк на Луганщині під контролем російських військових. Чеченські бійці проводять зачистку міста

Про це у ніч на 29 травня повідомив підконтрольний Кремлю глава Чечні Рамзан Кадиров. Насправді він видає бажане за дійсне.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай вранці 29 травня наголосив, що ворог не має успіхів у Северодонецьку. Він підтвердив, що росіянам вдалося закріпитися в готелі «Мир», що на околицях міста. «Вони там залишаються і несуть втрати, далі вглиб не можуть просунутися. Наші їх постійно вибивають з готелю», – сказав Гайдай. А тим кадировцям, які знімають відео для соцмереж, наче вони зі своїм прапором у підконтрольному росіянам Северодонецьку, Гайдай порадив піти у центр міста і зняти там відео. «Сподіваюся, це буде ваше останнє відео», – сказав голова Луганської обласної військової адміністрації.

Гайдай розповів, що українські захисники вибили росіян з Тошківки та закріпилися. «Підкріплення є. У напрямку Попасної біля Комишувахи ворога відкинули на 2 кілометри, траса «Лисичанськ-Бахмут» тепер менше прострілюється. Гуманітарні вантажі їдуть».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись