Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Сіль подорожчала в декілька разів, у магазинах штучно завищують ціну на неї, скоро її взагалі не буде в продажу, бо виробники ковбас та заводи з консервації викупили всю сіль

Центр протидії дезінформації при РНБО України спростовує найпоширеніші фейки про сіль.

Запаси солі є і вона буде у продажу! Через обстріли окупантів та небезпеку для життя працівників, держпідприємство «Артемсіль», розташоване в м.Соледар Донецької області, в квітні зупинило виробництво солі. Але у великих мережевих супермаркетах залишається запас солі в декілька тисяч тонн.

Сіль подорожчала, але не через «можливість заробити» в роздрібних магазинах та не штучно завищені ціни на ринках. Саме масоване придбання солі у великій кількості й призводить до дефіциту та подальшого підвищення цін.

Виробники ковбас та копченостей не викупили всю сіль, вони використовують імпортну спеціально підготовлену сіль. Великі виробники, окрім власних запасів солі на складах, уклали додаткові угоди про постачання солі з-за кордону.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись