Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Захід «координує» українські удари по російських військових об’єктах

Про таке пишуть російські медіа. Мовляв, якщо Захід допомагає Україні з озброєнням, то може «допомогти» й з ударами по російських аеродромах. Це — маніпуляція.

Україна не брала на себе відповідальність за завдання ударів по російському військовому аеродрому «Енгельс». Сполучені Штати та країни Євросоюзу не є сторонами зіткнень: Росія веде війну виключно проти України.

Як зазначає StopFake, дезінформація про «координацію США ударів України по Росії» почала поширюватися на тлі почастішання атак по російських військових аеродромах. Невстановлені літальні апарати 5 і 6 грудня завдали серію ударів по трьох російських тилових авіабазах: «Дягілєву» в Рязанській області, «Енгельсу» в Саратовській області та аеродрому в Курську. Повторна серія вибухів пролунала на аеродромі «Енгельс» 26 грудня.

Україна відповідальність за атаку на авіабази, з яких Росія бомбардує українські мирні міста, офіційно на себе не взяла. Білий дім і Пентагон заперечують інформацію про причетність США до ударів по російських авіабазах. Представник Пентагону Сабріна Сінгх, коментуючи вибухи на російських військових базах зазначила, що Україна не координує зі США будь-які можливі військові операції проти окупантів.

Російська пропаганда систематично поширює меседжі, що воює в Україні із «колективним Заходом», НАТО, ОБСЄ чи США. У такий спосіб вони намагаються створити ілюзію, що воюють зі значно сильнішим супротивником, ніж українська армія, яку вони висміювали.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join