Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Захід використовує Україну як «гарматне м'ясо» для послаблення Росії

За даними Центру протидії дезінформації, таку тезу поширюють у медіа російські пропагандисти. Зокрема, у повідомленнях йдеться, що США та їх союзники намагаються «затягнути» війну в Україні, щоб утилізувати застарілу зброю та випробувати в реальних бойових умовах сучасне озброєння. «З початком війни 14 країн-партнерів надають Україні новітню зброю та техніку, що пройшла збройні конфлікти в Сирії, Лівії та Афганістані. Постачання західної зброї суттєво змінило ситуацію на фронті: окупанти майже на всіх позиціях перейшли в оборону, а на деяких напрямках ЗСУ перейшли в контрнаступ. Вирішальної переваги над росіянами Україна досягла завдяки боєздатності армії та відвазі народу», — повідомили у Центрі.

Насправді війну в Україні затягує не НАТО чи США, а Росія, яка не припиняє бойових дій та щодня руйнує українські міста, вбиває цивільних, влучає ракети по об'єктах інфраструктури та житлових будинках. Раніше російська пропаганда вже неодноразово заявляла у різних формулюваннях, що Украною керує Захід, й з Росією вона воює через тиск НАТО та США.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись