Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Захід використовує Україну як «гарматне м'ясо» для послаблення Росії

За даними Центру протидії дезінформації, таку тезу поширюють у медіа російські пропагандисти. Зокрема, у повідомленнях йдеться, що США та їх союзники намагаються «затягнути» війну в Україні, щоб утилізувати застарілу зброю та випробувати в реальних бойових умовах сучасне озброєння. «З початком війни 14 країн-партнерів надають Україні новітню зброю та техніку, що пройшла збройні конфлікти в Сирії, Лівії та Афганістані. Постачання західної зброї суттєво змінило ситуацію на фронті: окупанти майже на всіх позиціях перейшли в оборону, а на деяких напрямках ЗСУ перейшли в контрнаступ. Вирішальної переваги над росіянами Україна досягла завдяки боєздатності армії та відвазі народу», — повідомили у Центрі.

Насправді війну в Україні затягує не НАТО чи США, а Росія, яка не припиняє бойових дій та щодня руйнує українські міста, вбиває цивільних, влучає ракети по об'єктах інфраструктури та житлових будинках. Раніше російська пропаганда вже неодноразово заявляла у різних формулюваннях, що Украною керує Захід, й з Росією вона воює через тиск НАТО та США.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join