Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Поляки підтримують введення військ на територію заходу України

У російських пропагандистських ЗМІ та телеграм-каналах з'явилася інформація про те, що чимало людей в Польщі, а за даними пропагандистів, — понад 50%, нібито підтримують введення військ в Україну. Натомість лише 33% проти цього сценарію. «Схоже, що Варшава остаточно визначилася зі своїм наміром окупувати західну частину України», — стверджують пропагандисти.

Однак такі твердження є маніпулятивними, адже російські ЗМІ пишуть про введення військ задля вторгнення в Україну, а не про можливу участь польських військових у миротворчій місії НАТО, ООН чи Євросоюзу на території України, як це є насправді, якщо, звісно, таке рішення будь-коли буде прийнято. Як пише StopFake, офіційні особи Польщі неодноразово заявляли про те, що поважають суверенітет України та підтримують її цілісність. Раніше російські пропагандисти вже поширювали фейк нібито про визнання Польщею свого плану окупації частини України. У такий спосіб, поширюючи неправду про плани Польщі, Росія прагне дискредитувати країну, яка є союзником України у війні. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись