Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк ЗСУ та бійці «Азову» «тримають у заручниках» дітей у підвалі школи в Боровій на Харківщині

У Борівській громаді Харківської області спростували фейк, що розповсюджується російськими пропагандистами, про розміщення Збройних Сил України у місцевій школі. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр. Російські пропагандисти, з посиланням на начальника Національного центру управління обороною Росії Михайла Мізінцева, заявили, що бійці «нацбатальйону» Азов і ЗСУ тримають у заручниках дітей та мирних жителів у підвалі школи, розташованому в селищі Борова Харківської області. У фейковому повідомленні сказано, що у дитсадку «Берізка» українські захисники обладнали казарми, а також розмістили військову техніку на вказаній території.

Пропагандисти поширюють брехню, шо українські військові тримають мирних жителів не лише у підвалах саду, а й у школі. Серед заручників, згідно із заявою російської сторони, окрім дітей, є жінки. Населений пункт Борова з 13 квітня перебуває під повною окупацією російських військових. Вони квартируються у будівлі місцевої школи та дитячого садка. Активісти Харківського антикорупційного центру наголосили, що Мізинцев часто займається поширенням фейків. Раніше він поширив неправдиву інформацію про те, що українські військові розміщують вогневі позиції у Кам'янці-Подільському на території школи-інтернату №2 та дитячого туберкульозного санаторію.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись