Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росія через лояльних іноземних експертів просуває наратив, що світу та Україні треба йти на поступки та домовлятися з нею

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

The National Interest опублікував матеріал ветерана розвідки США Пола Пілара, в якому він заявляє, що «приниження» Росії санкціями та усунення Путіна від влади «зашкодить всьому світу».

Про велич Росії цього тижня знову говорив сербський політолог Джордже Вукадіновіч, інтерв’ю з яким тиражували кремлівські медіа за кордоном. Вукадіновіч стверджує, що НАТО «має понести відповідальність за війну» в Україні.

У матеріалі Politico вчені Патрік Портман, Джастін Логан та Бенджамін Фрідман висловили думку, що Україні треба повертатися до «перемовин з Росією», бо Захід дає Україні «хибну надію на перемогу» у цій війні, приховуючи те, що не може довго допомагати грошима та зброєю.

Всі ці заяви — маніпулятивні. Через так званих іноземних експертів Росія намагається нав’язати світу необхідну їй точку зору.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись