Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake ЗСУ та бійці «Азову» «тримають у заручниках» дітей у підвалі школи в Боровій на Харківщині

У Борівській громаді Харківської області спростували фейк, що розповсюджується російськими пропагандистами, про розміщення Збройних Сил України у місцевій школі. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр. Російські пропагандисти, з посиланням на начальника Національного центру управління обороною Росії Михайла Мізінцева, заявили, що бійці «нацбатальйону» Азов і ЗСУ тримають у заручниках дітей та мирних жителів у підвалі школи, розташованому в селищі Борова Харківської області. У фейковому повідомленні сказано, що у дитсадку «Берізка» українські захисники обладнали казарми, а також розмістили військову техніку на вказаній території.

Пропагандисти поширюють брехню, шо українські військові тримають мирних жителів не лише у підвалах саду, а й у школі. Серед заручників, згідно із заявою російської сторони, окрім дітей, є жінки. Населений пункт Борова з 13 квітня перебуває під повною окупацією російських військових. Вони квартируються у будівлі місцевої школи та дитячого садка. Активісти Харківського антикорупційного центру наголосили, що Мізинцев часто займається поширенням фейків. Раніше він поширив неправдиву інформацію про те, що українські військові розміщують вогневі позиції у Кам'янці-Подільському на території школи-інтернату №2 та дитячого туберкульозного санаторію.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join