Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк З’явилося відео, де видно, як українські військові розкладають трупи в Бучі

Чергове намагання Росії приховати злочин проти людства, в якому повинні російські військові. Російські ЗМІ та анонімні телеграм-канали, поширюють фрагмент відео, яке начебто доводить: українські військові заради інсценування розкладають трупи людей на вулицях Бучі.

Насправді - це примітивний фейк. Відео, яке поширюють російські ЗМІ, - це фрагмент документальної зйомки, яку зробила міжнародна агенція AP та поширила ще 2 квітня. Це шокуючі кадри з тілами загиблих мирних мешканців Бучі, що лежать на вулицях. Українські військові, які вже знають, що окупанти мінують тіла українців, спеціальним тросом чіпляють трупи та перевіряють, чи не вибухне тіло, коли його пересунуть. Російськи ЗМІ просто вирізали маленький шматок цього відео і видають його за доказ інценування. 

Нагадаємо, що Росія неодноразово намагалася довести, що вбивства в Бучі – це постановка або до масової загибелі людей причетні українські військові. Це неодноразово спростований фейк.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись