Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Червоний хрест Румунії відмовляється поставляти гуманітарну допомогу Одесі через корупцію

Російські ЗМІ та користувачі соцмереж пишуть, що начебто румунський Червоний Хрест відмовляється від поставок гуманітарної допомоги на Одещину через «отримані факти» розкрадання гуманітарної допомоги військовою адміністрацією області, зокрема керівником області Максимом Марченко. Видання StopFake звернулося до Червоного Хреста Румунії і в організації заперечили цей фейк. «Румунський Червоних Хрест співпрацює з українськім Червоним хрестом по доставці та розподіленню гуманітарної допомоги у Чернівецькій, Одеській та Закарпатській області, та планує співпрацювати надалі задля організації постійної допомоги», пише StopFake із посиланням на співробітника Червоного Хреста Румунії.

Також про подовження поставки гуманітарної свідчить звіт організації від 12 квітня, де повідомляється про подальшу допомогу постраждалим від війні в Україні.

Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись