Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Зеленський з відчаю нібито наказує обстрілювати мирні міста Росії

Проросійські ресурси поширюють інформацію, що Україні необхідна ескалація конфлікту для отримання допомоги від союзників. Ось чому Президент України Володимир Зеленський буцімто віддав наказ ЗСУ завдавати ударів по об'єктах цивільної інфраструктури в Росії. 

Насправді ця інформація не відповідає дійсності. Про це пишуть у Центрі стратегічних комунікацій. Жодних подібних наказів чи розпоряджень Президент України не давав. Перед військовими ЗСУ пріоритетним завданням насамперед є деокупувати захоплені росіянами українські території. Для обмеження можливості Росії вести війну проти України Сили оборони також працюють над тим, щоби позбавити країну-терористку доступу до природних ресурсів (нафти й газу); знищити її оборонно-промисловий комплекс, об'єкти військової інфраструктури, бази та склади з технікою та озброєнням. Крім того, законними цілями на території Росії є нафтобази, газові сховища, науково-дослідні установи, але не житлові будинки з цивільним населенням — Україна це розуміє й діє згідно з законами ведення війни. Провина за загибель цивільних росіян лежить насамперед на силах ППО Росії.

Цим фейком агітпроп дискредитує Зеленського й намагається переконати всіх навколо, буцімто він збожеволів, тож Росія тепер змушена захищатися — вона нібито є жертвою ситуації, що склалася. Проте агресором була і є саме Росія, яка 24 лютого 2022 року вторглася в Україну задля реалізації своїх імперських амбіцій. Раніше ми спростовували інформацію, що Зеленський нібито є одним із найбагатших політиків світу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись