Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Росія нібито захопила Табаївку в Куп'янському районі Харківської області

Проросійські ресурси поширюють інформацію, що після захоплення Крохмального російські війська «звільнили» селище Табаївка в Куп'янському районі Харківської області. 

Насправді ця інформація не відповідає дійсності. Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації з посиланням на речника командування Сухопутних військ Володимира Фітя. За його словами, станом на 9:00 29 січня 2024 року в Табаївці відбуваються бойові дії. Водночас речник Сухопутних військ наголосив: «Якщо є можливість стати на кращі рубежі, щоб зайняти оборону й потім перейти до наступальних дій, покращити тактичне становище, це буде зроблено». 

Щодо Крохмального В. Фітьо повідомив, що цивільних там уже не було, а саме селище повністю зруйноване. Українські захисники ж відійшли на вигідніші позиції. 

Поширюючи дезінформацію про захоплення Табаївки, пропагандисти прагнуть перебільшити здобутки армії Росії на фронті, щоб запевнити росіян, мовляв, «у війні все йде за планом». Раніше ми спростовували інформацію, що Україна нібито готується до «здачі Херсона».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись