Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Зеленський нібито назвав Байдена «лицеміром»

Користувачі соцмереж, що поширюють проросійську риторику, розповсюджують інформацію, нібито в телефонній розмові президент Зеленський висловив негативне ставлення до президента США Джо Байдена, називаючи його «лицеміром», а держсекретаря США Блінкена — «клоуном». Однак аудіозапис цієї розмови є фейковим.

На це звернули увагу в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Вони з'ясували, що аудіозапис розмови підробний і що здебільшого розповсюджується в соцмережі X (колишній Twitter). Це запис, зроблений із залученням акторів, які мають виразний російський акцент і вимову, що віддалено нагадує Зеленського та його дружину.

Поширюючи такі фейки, пропагандисти мають на меті посварити світових лідерів і створити передумови для скасування фінансової та військової підтримки для Києва.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись