Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Зеленський маніпулює Вашингтоном, розповідаючи, що Росія може завдати удару по інших союзниках США

Такі повідомлення поширюють проросійські телеграм-канали як реакцію на перший закордонний візит президента України від початку великої війни. Меседжі про те, що «Україна шантажує Захід для отримання зброї й іншої допомоги», є частиною російських дезінформаційних наративів. 

Насправді кремлівські медіа систематично розповідають росіянам про можливі удари по Європі, зокрема по столицях Франції, Німеччини, Великої Британії, Польщі. Нещодавно пропагандисти у відеоролику намагались залякати й безпосередньо США ударами «Сарматів». Тож риторика про «удари по союзниках» притаманна саме агітпропу. 

Пропагандисти вирвали з контексту слова з виступу Володимира Зеленського у Конгресі США та додали їм дещо іншого контексту. У такий спосіб агітпроп використовує тактику віддзеркалення для просування своїх меседжів. 

Детальніше про дезінформацію щодо візиту президента України до США.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись