Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Американці провокують Росію на ракетні удари по Україні

Проросійські телеграм-канали пишуть, що в російсько-українській війні почався період «позиційної війни». Мовляв, серйозних «проривів» не буде, лише «ДРГ-нальоти» ЗСУ на російські аеродроми. Росія «у відповідь» завдаватиме масованих ракетних ударів по Україні. Американці ж підігріватимуть ситуацію «з-за рогу». Мовляв, у цій ситуації найбільше програють «прості» українці, яким доведеться впоратися з наслідками ракетних ударів.

Такі меседжі є частиною дезінформаційної кампанії російської пропаганди щодо допомоги США та решти західних партнерів. Російська пропаганда поширює меседж про «удари у відповідь» після будь-якого масованого ракетного удару по Україні. У такий спосіб агітпроп намагається емоційно тиснути на українців та переконати, що «домовитися з Росією», тобто здатись, — єдиний можливий варіант завершення війни. Насправді Росія цинічно атакує критичну інфраструктуру України, зокрема енергосистему.

Пропагандисти писали, що через вибух у ресторані Донецька з Рогозіним Росія атакуватиме місця з українськими силовими топчиновниками. Також переконували, що буцімто це українські чиновники «просять» Росію завдати нового удару по українській енергосистемі.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись