Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Зеленський «ігнорує» українських біженців під час закордонних візитів

Таку тезу поширили в соціальних мережах, зокрема в телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику. У повідомленнях ідеться, що Зеленський нібито навмисно ігнорує українських біженців під час закордонних візитів і не намагається розв'язувати їхні проблеми. Мовляв, Володимир Зеленський відвідує іноземні країни тільки для «самопіару», забуваючи про українців та війну 

Фактчекери проєкту StopFake проаналізували цей кейс і пояснили, що Зеленський часто звертається до українців за кордоном, дякує урядам інших країн за прихисток, а також неодноразово казав про необхідність стратегії повернення біженців додому. Самі ж поїздки за кордон президент здійснює для переговорів тет-а-тет із союзниками, із якими він обговорює виклики російсько-української війни. 

Фахівці навели у приклад приїзд Володимира Зеленського до Польщі, де під час зустрічі з президентом та першою леді Польщі. Він висловив подяку полякам за надання прихистку. Фактчекери пояснюють, що це не поодинокий випадок. 

Цей меседж вигідний пропагандистам, щоб дискредитувати Зеленського та показати, як нібито він не дбає про українців, а думає лише про себе. У такий спосіб автори прагнуть показати «байдужість» Володимира Зеленського до українців.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись