Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Зеленського нібито викрили в приховуванні втрат ЗСУ

Проросійські ресурси поширюють інформацію, що Володимир Зеленський нібито мовчить про «колосальні втрати» Збройних сил України. Про це пишуть пропагандистські медіа з посиланням на відео з ютуб-каналу колишнього радника експрезидента України Кучми Олега Соскіна. Втім це — фейк. 

Розібрати цей кейс узялися фахівці з Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Річ у тому, що інформація про кількість загиблих і поранених українських військовослужбовців під час воєнного стану є державною таємницею. Це як мінімум повʼязано з тим, що ці дані Росія може використати для прорахунку ймовірних подальших дій Сил оборони. Тобто ідеться про вимогу військових, а не про особисте бажання Зеленського приховати важливу інформацію від суспільства. 

Поширюючи дезінформацію на чутливу для українців тему, агітпроп вкотре намагається дискредитувати чинного президента України та підірвати довіру українського суспільства до нього. Зрештою, приблизна кількість загиблих українських військових у війні проти Росії буде відомою лиш після її закінчення. Раніше ми аналізували меседж агітпропу, що українська влада нібито бреше українцям, що в ЗСУ немає втрат.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись