Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Українська влада бреше українцям, що в ЗСУ немає втрат

Такі меседжі поширюють проросійські телеграм-канали. Мовляв, не лише українська влада, а й західні політики знають правду про «шокові» втрати української армії. Однак, від українців цю правду приховують. Мовляв, Урсула фон дер Ляєн промовилася про втрати, але відео виступу одразу ж скоректували.

У такий спосіб російська пропаганда використовує тактику віддзеркалення. Насправді вираз «потерь в вооруженных силах России нет» від початку великої війни став мемом. Саме Росія довгий час не визнавала своїх втрат, а згодом значно їх применшувала. Натомість українська влада ніколи не заперечувала втрат, ба більше — наголошує на тій ціні, яку щодня платить Україна, хоча й не озвучує чітко кількість загиблих.

Російські пропагандисти не вперше намагаються деморалізувати українців, говорячи про кількість загиблих українських військовослужбовців. У такий спосіб вони намагаються також емоційно тиснути на родини українських воїнів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись