Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Відмовляючись від всього російського українська нація деградує

Про таке пишуть проросійські телеграм-канали в контексті прийнятого рішення щодо знесення пам’ятника Катерині Другій в Одесі. Мовляв, зараз в Україні відбувається «зачистка» залишків російської культури. Далі нібито відбуватиметься «зміна реальності»: перейменування міст, заміна пам’ятників та імен героїв, російську мову заборонять «всюди», ба більше — штрафуватимуть за її використання. 

Насправді Росія (СРСР) протягом багатьох років переписувала історію та чинила зросійщення українців. Зараз Україна відновлює історичну правду та українську культуру. Через російську агресію українці за власним бажанням відмовляються послуговуватися російською мовою, асоціюючи її з мовою окупанта. Натомість російська пропаганда маніпулює мовним питанням та використовує насаджені радянським періодом «комплекси меншовартості» української культури та українців.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись