Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк На каналі ICTV нібито вийде серіал «Волонтер з народу» з Сергієм Притулою в головній ролі

У мережі поширюють скриншот з нібито статтею «Української правди», на якому міститься інформація, що на каналі ICTV, власником якого є Віктор Пінчук, вийде серіал «Волонтер з народу». У головній ролі буцімто має зніматися Сергій Притула. Втім це — фейк.

Експерти з проєкту VoxUkraine проаналізували цей кейс. Їм вдалося зʼясувати, що скриншот є підробленим, а згадок про запуск цього серіалу немає в українських ЗМІ. На сайті «Української правди» не існує жодної статті про серіал «Волонтер з народу», а останній матеріал журналіста Михайла Ткача, який згідно зі скриншотом є автором згаданої статті, був опублікований ще 17 листопада. Публікація ж про серіал датується 23 листопада. Тобто, ціла низка доказів доводять неправдивість цієї інформації. 

Цей вкид має на меті посіяти розбрат серед українського народу. Брехня, що в головній ролі в серіалі мав би бути Сергій Притула, — людина, яка керує власним благодійним фондом і допомагає армії у великих масштабах, — цілиться на те, щоб обурити українців і зневірити їх у перемозі України. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись