Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake На каналі ICTV нібито вийде серіал «Волонтер з народу» з Сергієм Притулою в головній ролі

У мережі поширюють скриншот з нібито статтею «Української правди», на якому міститься інформація, що на каналі ICTV, власником якого є Віктор Пінчук, вийде серіал «Волонтер з народу». У головній ролі буцімто має зніматися Сергій Притула. Втім це — фейк.

Експерти з проєкту VoxUkraine проаналізували цей кейс. Їм вдалося зʼясувати, що скриншот є підробленим, а згадок про запуск цього серіалу немає в українських ЗМІ. На сайті «Української правди» не існує жодної статті про серіал «Волонтер з народу», а останній матеріал журналіста Михайла Ткача, який згідно зі скриншотом є автором згаданої статті, був опублікований ще 17 листопада. Публікація ж про серіал датується 23 листопада. Тобто, ціла низка доказів доводять неправдивість цієї інформації. 

Цей вкид має на меті посіяти розбрат серед українського народу. Брехня, що в головній ролі в серіалі мав би бути Сергій Притула, — людина, яка керує власним благодійним фондом і допомагає армії у великих масштабах, — цілиться на те, щоб обурити українців і зневірити їх у перемозі України. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join