Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Західні куратори планують розподіл та окупацію принаймні частини українських земель

Про таке пишуть російські медіа та анонімні телеграм-канали. Мовляв, британські інструктори готують підрозділи ЗСУ до стрілецьких боїв у містах, а не навчають авіацію, артилеристів і танкістів. Нібито на Заході ніхто не готує ЗСУ до наступу, адже для цього потрібні зовсім інші ресурси та масштаби. Буцімто підготовку для оборонних боїв британці вважають необхідною, тому що вони планують «поступово віддавати кожну частину української землі зруйнованою та з найменшими затратами для себе, але з максимальними витратами для Росії», адже потім росіянам треба буде «відновлювати розруху й жебрацтво».

Насправді іноземні інструктори навчають українських військових не лише стрілецьким боям, але й користуватись усіма видами зброї, яку надають західні партнери. За повідомленням міністра оборони Олексія Резнікова, сьогодні українські військові проходять вишкіл у Великій Британії, Італії, Литві, Польщі, Словаччині, Словенії, Франції та ФРН. Основна увага зосереджена на підготовці фахівців із застосування: артилерійських систем великого калібру; реактивних систем залпового вогню; засобів артилерійської розвідки; засобів протиповітряної оборони; різних видів колісної та гусеничної техніки; систем розмінування, зокрема підводного; різних типів кораблів та систем їх озброєння, зокрема протикорабельного. 

Стрілецька підготовка, про яку пишуть пропагандисти, ймовірно входить до курсу базової загальновійськової підготовки військовослужбовців ЗСУ, який нещодавно розпочався за підтримки Великої Британії. 

Російська пропаганда чинить спроби у будь-який спосіб дискредитувати західну військову допомогу Україні, зруйнувати довіру до держав-партнерів, Збройних Сил України та деморалізувати українців.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись