Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Мелітопольський університет «попросив визнати» його російським

Нібито таке прохання висловив ректор цього освітнього закладу. Це — фейк.

Насправді заклади освіти Мелітополя та Бердянська наразі отримали перереєстрацію у Запоріжжі й вже оголосили про умови вступної кампанії відповідно до українського законодавства.

У повідомленнях пропагандистів йдеться про фейковий заклад освіти під назвою «Мелітопольський університет», який окупанти створили на базі приміщення Таврійського державного агротехнологічного університету та Мелітопольського державного педагогічного університету в тимчасово окупованому Мелітополі, а також університетів тимчасово окупованого Бердянська. Як пише StopFake, керувати фейковим університетом окупанти призначили колаборанта, антимайданівця, підполковника міліції Андрія Чуйкова, який до 2014 року працював у Харківській академії внутрішніх справ. Саме «ректор» Чуйков переконаний, що за «показниками роботи» фейковий університет може вважатися повноцінним федеральним університетом Росії.

У такий спосіб Росія намагається незаконно запровадити на тимчасово окупованих територіях свою систему «освіти». Однак, дипломи фейкових університетів нічого не варті.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись