Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Захід нібито хоче дати Україні німецькі далекобійні ракети Taurus для терактів у Росії

Проросійські ресурси поширюють інформацію, що НАТО вирішило перейти до терактів і диверсій у російському тилу з використанням далекобійних крилатих ракет Taurus. Стверджуючи це, пропагандистські медіа посилаються на російського «експерта» Іваннікова.

Насправді ця інформація є спотвореною. Про це пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Німеччина якраз-таки не передає ракети Taurus Україні через побоювання, що їх застосують для ударів по Росії.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пояснював, що для того, щоб запобігти влучанню ракет у неправильні цілі, необхідно залучати німецьких фахівців для програмування ракет. «Taurus дальністю 500 кілометрів при неправильному використанні може досягти якоїсь конкретної цілі десь у Москві. Я від самого початку чітко сказав: німецьких, натівських солдатів в Україні не буде… І моя позиція залишається незмінною», — заявляв Шольц. 

Такою риторикою Росія прагне створити собі образ жертви, мовляв, «у всьому винен Захід, який провокує», тож та змушена «захищатися». Раніше ми аналізували інформацію, що Німеччина нібито передала Україні 1000 ноутбуків замість далекобійних ракет Taurus. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись