Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття У спецоперації «Майдан-3» Росія використовує структури Кирієнка та Медведчука

До спецоперації Росії «Майдан-3 (М3)» причетна команда пропагандистів Кирієнка — першого заступника керівника адміністрації Путіна. Про це стверджує керівник Центру протидії дезінформації при РНБО, лейтенант Андрій Коваленко.

Також до реалізації спецоперації залучені спецслужби Росії — СЗР та ГРУ, які відповідальні за створення профілів у тіктоку, російських каналів у телеграмі, а також ботоферм, з яких поширюється дезінформація. 

Ба більше, до цієї спецоперації долучені Медведчук і його проєкт «Другая Україна», який «використовує окремих одіозних проросійських персонажів із українськими паспортами, що працюють на Росію», — зазначає Андрій Коваленко.

Нагадаємо, що Комітет з питань розвідки при Президентові України раніше розкрив план російської спецоперації «М3», бюджет якої склав $1,5 млрд та мета якої — дестабілізація ситуації всередині України. 

• Читайте також: Упродовж весни 2024 року інформаційна спецоперація Росії «Майдан-3» досягне кульмінації, — ГУР

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись