Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Захід може зменшити допомогу Україні через війну в Ізраїлі

Прокремлівські медіа поширюють інформацію, що Захід може скоротити допомогу Україні через війну в Ізраїлі. Агітпроп посилається на російських «експертів». Це — неправда.

Як зазначають фактчекери Центру стратегічних комунікацій, західні партнери запевнили Володимира Зеленського в тому, що складна ситуація в Ізраїлі не завадить їм допомагати Україні. Також Президент України зазначив, що обговорював це питання з партнерами, вони «запевняють, що Україна все одно буде отримувати допомогу, ніхто не буде кидати Україну».

Ба більше, 11 жовтня США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на 200 мільйонів доларів, а Бельгія надасть допомогу на 1,7 мільярда євро. 

Агітпроп намагається дискредитувати західних партнерів, мовляв, їм важливіше допомагати Ізраїлю, ніж Україні. Усе це має підірвати дух українців та зневірити в перемозі. Раніше «Детектор медіа» розповідав про маніпуляцію, що в Україні хочуть скасувати інвалідність, аби відправити якнайбільше людей на фронт.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись